JetBrains
groen in het kantoor en in de dagelijkse verse salades van het restaurant
Jetbrains Amsterdam vervaardigd in diverse programmeertalen IDE’s en intelligente tools voor meer dan 10 miljoen softwareontwikkelaars en projectmanagers.
De exponente groei van het bedrijf leidde tot een verhuizing naar een nieuw pand in Amsterdam-Zuid.
In dit nieuwe pand wilde JetBrains voor de inrichting van het bedrijfsrestaurant de moderne stijl die ze voor hun applicaties hanteren vertalen naar een modern interieur met een groene touch.
“De nadruk ligt op duurzaamheid. Meer 'groen' doen: met geüpcyclede meubels, laadpunten voor elektrische auto's, en ook door 'groene' grootkeukenapparatuur en een groen bedrijfsrestaurant”
Geef je ogen de kost
Uitdaging voor FM Grootkeukentechniek
- Binnen de lay-out van de architect en het “beperkt” aantal beschikbare m² een complete keuken, spoelkeuken en uitgifte realiseren die kan voorzien in een dagelijks wisselend assortiment van meerdere vers bereidde warme maaltijden die kosteloos worden aangeboden aan een internationaal publiek dat hoge eisen stelt aan hun dagelijkse voeding.
- Het restaurant en de keuken zijn gesitueerd op de 6e verdieping van de 13 verdiepingen tellende “Terrace Tower”.
Door de verspringende kern van de verdiepingen, moesten voor zowel voor het kanaalwerk van de afzuiginstallaties alsmede het koel-/vriesleidingtracé slimme oplossingen worden bedacht om de installaties probleemloos te kunnen laten functioneren.
Oplossing door FM Grootkeukentechniek
- In de keuken/bereiding is in het bereidingsgedeelte een routing gemaakt waarbij snel en efficiënt kan worden opgeschaald van een lage bezetting naar een hoge bezetting zonder dat men elkaar in de weg loopt. De uitgifte heeft een open kruidentuin gekregen en er is een een ruime routing gecreëerd voor de circa 300 lunchgebruikers.
- Bij de inrichting van de bereiding, afzuiginstallatie, spoelkeuken en koel-vriesinstallatie is vanuit een duurzame gedachte veel zorg en aandacht besteed aan een lage water en energieconsumptie van de geselecteerde apparatuur.
Uitvoering door FM Grootkeukentechniek
- In nauw overleg met de opdrachtgever, architect, cateraar, projectmanagement en bouwkundige- en installatiepartijen is een multi-flexibele keuken ontworpen met high end bereidingsapparatuur, waaronder diverse combi-steamers en een pizza-conveyor waarin niet alleen pizza’s kunnen worden gemaakt maar die ook als “lopende band” grill kan worden gebruikt voor gegrilde vleesgerechten, gegrilde groenten, gegratineerde pastagerechten, etc.
- In de ruimte rondom de uitgifte is een gebied ontstaan waar men ook na sluitingstijd van het restaurant gebruik kan maken van de luxe koffievoorziening en het regenereren van overwerk- en avondmaaltijden.
Meer weten?
We vertellen je graag over deze case.
Plan een adviesgesprek
Of vraag gratis onze inspiratiebrochure aan
Direct contact
Ons team heeft alle ingrediënten in huis om jou het beste advies te geven over jouw nieuwe grootkeuken.