HDI Global SE
HDI Global SE is al decennia lang een van de toonaangevende verzekeraars, die een breed en op behoeften gebaseerd aanbod van verzekeringsoplossingen biedt. Ook haar werknemers wil zij verzekeren, van vers bereide gerechten. Hoe beter dan dit te doen in een bedrijfsrestaurant met complete bereidingskeuken, uitgiftegebied en spoelkeuken. Alle gemakken binnen handbereik om ieder te voorzien van een divers aanbod.
“Onze werknemers bieden wij een volledige dekking als het gaat om vers aangeboden gerechten.”
Geef je ogen de kost
Uitdaging voor FM Grootkeukentechniek
We kwamen met elkaar in contact doordat HDI Global besloten had te gaan verhuizen, ca. 500 meter verderop, naar het prachtige Blaak House. Blaak House is het middelste van drie monumentale bankgebouwen die samen het naoorlogse financiële district van Rotterdam vormden.
Door de historie van het pand hadden we te maken met bouwkundige uitdagingen, specifiek op het gebied van luchthuishouding. Daarnaast was het minimaliseren van de warmteontwikkeling en geluidsoverlast een specifieke wens vanuit de klant. Op dezelfde en omliggende etages worden werkplekken voorzien, dus er mocht geen “overlast” vanuit de restauratieve voorziening door de medewerkers ervaren worden. Ook heeft de ruimte vele raampartijen waardoor we creatief moesten zijn met de indeling van de keuken.
Oplossing door FM Grootkeukentechniek
Om de geluidsoverlast te minimaliseren zijn we in het ontwerp gestart met de spoelkeuken afsluitbaar te voorzien, buiten het zicht voor de gast vanuit het restaurant. Het gehele ontwerp is in samenspraak met de architect tot stand gekomen. Om flexibiliteit te behouden is het uitgiftemeubel neutraal uitgevoerd met als uitgangspunt geen inbouw apparatuur toe te passen.
Vanuit HDI Global is aangegeven dat duurzaamheid een belangrijke wens was voor de invulling van de apparatuur. Dit hebben we toegepast waar mogelijk. Zo bevindt het restaurant zich op de derde etage, daar hebben we voldoende koelcapaciteit voorzien voor het minimaliseren van transportbewegingen. We hebben in het kader van duurzaamheid LED verlichting toepast waar mogelijk, koelapparatuur met een milieuvriendelijk koudemiddel met een GWP waarde < 3 en een duurzame compacte combi-steamer van MKN.
Uitvoering door FM Grootkeukentechniek
Het restaurant is voorzien van een uitgiftemeubel, bereidingswand en hierachter een voorbereidingsruimte, opslagruimte en een spoelkeuken. Gedurende de uitvoeringsfase hebben we in het bouwteam met alle betrokken partijen de plaatsing van het project gerealiseerd. Door de bouwkundige en elektrotechnische beperkingen hebben we in het uitvoeringstraject met elkaar enkele aanpassingen verwerkt waardoor de cateraar een optimaal functionerende keuken en uitgifte ruimte tot haar beschikking heeft waarbij flexibiliteit en efficiëntie optimaal verwerkt zijn. Een project waar de medewerkers, maar ook wij als FM Grootkeukentechniek uitermate trots op zijn.
Meer weten?
We vertellen je graag over deze case.
Plan een adviesgesprek
Of vraag gratis onze inspiratiebrochure aan
Direct contact
Ons team heeft alle ingrediënten in huis om jou het beste advies te geven over jouw nieuwe grootkeuken.