Leerstof om in te bijten in de grootkeuken van Food Innovation Academy
Food Innovation Academy (FIA) is een kenniscentrum waar ontmoeten en verbinden centraal staat. Rondom de thema's food, health en technology worden mbo- en hbo-foodstudenten opgeleid tot bijvoorbeeld foodprocesoperator, bakker, productontwikkelaar, R&D’er, kwaliteitsmedewerker of ijsbereider. Ze worden geïnspireerd om te creëren en innoveren. FIA stimuleert samenwerking en legt verbindingen tussen foodondernemers, studenten en overheid uit de regio. Zo wordt er niet alleen kennis geborgen en vernieuwing gebracht voor de levensmiddelen branche, maar wordt er ook carrière perspectief voor studenten geboden.
“ In deze keuken kan elke student zijn eerste stappen zetten naar een culinaire toekomst, met alle mogelijkheden om een persoonlijk recept te ontwikkelen.”
Geef je ogen de kost
Uitdaging voor FM Grootkeukentechniek
Op een splinternieuwe, moderne locatie in Vlaardingen hebben het bedrijfsleven, onderwijs en overheid de handen ineen geslagen om een kennis- en innovatie centrum van de levensmiddelen industrie te vormen. De Try & Taste ruimte is bedoeld alseventlocatie met x-factor, maar ook als ontmoetingsplek voo studenten, professionals en consumenten. Een plek om de zintuigen te prikkelen op gebied van food. Aan ons de taak om een uitgiftegebied te ontwikkelen welke zou voorzien in de specifieke behoeftes, welke door allerlei personen bedient zou kunnen worden. Van leerling tot mentor, van jong tot oud.
Oplossing door FM Grootkeukentechniek
Om de foodsector blijvend te kunnen voeden met vakmensen, kennis en innovaties is het zorg dat er de juiste apparatuur ter beschikking wordt gesteld. We hebben het uitgiftegebied ingevuld als bemand buffet, met openheid en transparantie om het sociale aspect te verhogen. De leeromgeving functioneert hier ook als centrale ontmoetings- en werkplek tegelijkertijd.
Uitvoering door FM Grootkeukentechniek
De keuken en het uitgiftegebied zijn vormgegeven als werkeiland buffet. Dit geeft mogelijkheden om - wanneer nodig – snel op te kunnen schalen. Ook is er gelegenheid om aanvragen on demand ter plekke vlot en flexibel te kunnen uitvoeren. De warme uitgifte is voorzien van frituur mogelijkheden, evenals bakplaten, de combisteamer is op werkhoogte voor ergonomisch gebruik, maar er is ook gedacht aan een voorlader om snel servies te wassen bij piekmomenten.
Meer weten?
We vertellen je graag over deze case.
Plan een adviesgesprek
Of vraag gratis onze inspiratiebrochure aan
Direct contact
Ons team heeft alle ingrediënten in huis om jou het beste advies te geven over jouw nieuwe grootkeuken.