De Proefstand
natuurgebied De Zaag heeft een horeca gelegenheid
De voormalige kantine van Bolnes Motorenfabriek is omgetoverd tot een restaurant: De Proefstand. Vroeger was dit de ruimte in de fabriek waar de motoren proef draaiden, waar ze tot in detail werd getest. Nu mogen de gasten de gerechten uitvoerig en tot in detail proeven. Alle gerechten worden veelal bereid met lokale biologische producten uit de polder van de Krimpenerwaard, welke tot stand zijn gekomen middels duurzame samenwerkingen.
“De afmetingen van de bereidingskeuken is erg groot en bood veel mogelijkheden: FM heeft samen met de kok een professioneel plan vormgegeven waar we nu de vruchten van plukken.”
Geef je ogen de kost
Uitdaging voor FM Grootkeukentechniek
Doordat het een bestaand pand betrof lag de uitdaging in maatvoering binnen de vooraf bepaalde m2. Het ontwerp voor de pass, de koude en warme bereiding en spoelkeuken moest gerealiseerd worden binnen de bouwkundige kaders van de beschikbare ruimte. Hierbij moest de uitstraling van het pand en het gedeeltelijk behouden van de historie aansluiten op het ontwerp van de architect en de wensen van de opdrachtgever. De vloeiende samenwerking hierin is ontstaan om dat wij vanaf het begin van het bouwtraject hebben mogen meedenken en adviseren.
Oplossing door FM Grootkeukentechniek
Allereerst hebben we elke m2 voorzien van rvs maatwerk tafelwerk om de werkruimte te maximaliseren. Elke stap in de keuken moet een efficiënte stap zijn.
Hierna hebben we de bereidingsapparatuur van High-Level fabrikaat MKN toegevoegd in combinatie met ons private label KØNIG. Zo staan er twee combi-steamers in de compacte uitvoering MKN SpaceCombi. De verscheidenheid aan apparatuur heeft eenheid gebracht, wat essentieel is omdat de bereiding de kern van de keuken is. Maar er dient ook voldoende werkruimte beschikbaar te zijn voor de verschillende processen wanneer de aantallen worden opgeschaald, zo heeft de keukenbrigade alle mogelijkheden tot uitbreiden.
Uitvoering door FM Grootkeukentechniek
We hebben gedurende het ontwerptraject, maar ook tijdens het uitvoeringstraject een interactieve samenwerking gehad met de klant. De gehele bereidingskeuken is voorzien van elektra in plaats van gas als energiebron, voor de afzuiginstallatie hebben we voor inductie gekozen. Door de relatief korte doorlooptijd van de verbouwing van de locatie hebben we met elkaar flexibel de planning ingevuld. Een prachtige locatie waar natuur, biologische bereiding, duurzame apparatuur en een creatief keukenteam een geweldige locatie biedt voor een gastronomische ervaring!
Meer weten?
We vertellen je graag over deze case.
Plan een adviesgesprek
Of vraag gratis onze inspiratiebrochure aan
Bekijk meer
Direct contact
Ons team heeft alle ingrediënten in huis om jou het beste advies te geven over jouw nieuwe grootkeuken.