010 - 511 54 99

Food Union Rotterdam

culinaire broedplaats om je smaak te ontwikkelen

Sinds drie jaar is Food Union actief in Haarlem en met succes. Dit succes dreef de ondernemers om een tweede locatie te openen en wel in onze thuisbasis: Rotterdam! Food Union biedt een professionele deelkeuken voorzien van de beste grootkeuken apparatuur, flexibele kantoorruimtes en vooral veel inspiratie. Hier werken bevlogen food ondernemers aan hun creatieve ambities voor culinaire concepten. Alle food gerelateerde faciliteiten onder één dak om te werken aan jouw culinaire onderneming.

“1500 m2 keukenpower voor cateraars, ambachtslieden, productontwikkelaars en start-ups. FM wist de ruimte in te vullen op de cm².”

Geef je ogen de kost

Uitdaging voor FM Grootkeukentechniek

Het concept had al enigszins vorm vanuit het gedachtegoed van de ondernemers, het had immers al zijn succes bewezen in locatie Haarlem. Onze uitdaging was dan ook om samen met deze enthousiaste ondernemers het plan waterdicht te maken door te adviseren in de mogelijkheden van de verschillende appratuur toepassingen. Omdat het concept aan verschillende soorten culinaire achtergronden de deelkeuken aanbied moest de apparatuur inspelen op verschillende wensen en verwachtingen.
Daarnaast hadden we door de bouwkundige situatie van dit historische pand voor de koeltechniek en de afzuiginstallatie een paar hersenkrakers nodig.

Oplossing door FM Grootkeukentechniek

Dit project kent haar bestaansrecht door de cohesie tussen ondernemer en adviesgever goed op te zoeken. Door goed te luisteren naar de ondernemers en hier op in te spelen is dit plan tot stand gekomen. Met andere woorden, door samen met de ondernemers naar leveranciers te gaan en goed te onderzoeken wat het beste past bij dit concept is er uiteindelijk de juiste keuze voor de apparatuur tot stand gekomen. Alle adviezen zijn gebundeld en dit heeft er toe geleid dat dit project de vorm heeft gekregen die bij deze professionele keuken past.

De kracht van de deelkeuken is de flexibiliteit, van de inrichting middels verrijdbare tafels en apparatuur, maar ook de flexibiliteit in de functionaliteiten van de apparatuur. Ook de kleinere aanpassingen welke leiden tot efficiëntie zijn in dit project belangrijk gebleken. Bijvoorbeeld, de stellingen in de koelcel hebben we voorzien van gekleurde schappen. Zo kan elke deelnemer in een oogopslag zien welk schap hij/zij in gebruik kan nemen tijdens gebruik van de deelkeuken.

Uitvoering door FM Grootkeukentechniek

De keuken heeft een middensectie waar alle gebruikers hun eigen kookstation hebben, door op de zijkanten van de ruimte verschillende warme bereidingsmodules te plaatsen hoeft de gebruiker maar korte afstanden af te leggen. Ook heeft de koelcel een centrale positie gekregen met twee ingangen, dit voorkomt dat bij piekmomenten meerdere gebruikers elkaar niet in de weg lopen. Verder heeft het pand één centrale spoelkeuken die gebruikt kan worden door alle deelnemers.  

Meer weten?

We vertellen je graag over deze case.

Plan een adviesgesprek
Of vraag gratis onze inspiratiebrochure aan

Stel je vraag aan FM Grootkeukentechniek

Aanhef *

Direct contact

Ons team heeft alle ingrediënten in huis om jou het beste advies te geven over jouw nieuwe grootkeuken.

010 - 511 54 99 Plan adviesgesprek

Trots op onze klanten

Grootkeuken in Dino experience park Professionele grootkeuken Grootkeuken in Rotterdam Grootkeuken bij bol. Nieuwe professionele keuken bij Adidas Dopper nieuwe bedrijfskeuken Floriworld bedrijfskeuken
Logo FM Grootkeukentechniek
010 - 511 54 99 Contact
WhatsApp ons